E-post direkt till mobilen

Microsoft släpper en uppgradering av sin mobila plattform Windows Mobile 5.0. Direktutskick av e-post från server och stöd för trådlös kontaktinformation är några av nyheterna.

En av nyheterna i den nya versionen av Windows Mobile är push-funktionen. Den innebär att e-post, kalender, kontakter och andra uppgifter i Outlook skickas ut automatiskt och blir direkt tillgängliga för mobila användare. Lösningen har också stöd för trådlös kontaktinformation, vilket gör det möjligt att söka kontakter i adresslistan samt få information om ledig/upptagen i kalender för mötesbokningar. Funktionen är integrerad med uppringning, kontakter, kalender och e-post.

Fjärrstyra mobilen

När det gäller säkerhet och systemintegration har den nya versionen också förbättrat möjligheterna för it-organisationen att administrera de mobila enheterna. Bland annat är det möjligt att fjärrstyra radering av mobiltelefonen så att all information kan tas bort om telefonen exempelvis skulle bli stulen.

– Denna produkt är ett direkt resultat av en stor efterfrågan från våra kunder på att uppfylla behoven på en snabbare och mer direkt mobillösning som innebär både ökad säkerhet och ökad kostnadseffektivitet, säger Martin Jansson, ansvarig för Windows Mobile på Microsoft.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.