E-postbilagor lagras okrypterade i Ios7

säkerhet Till skillnad från resten av innehållet i ett e-postmeddelande lagras inte bilagor krypterat i den senaste versionen av Apples mobila operativsystem. Buggen upptäcktes nyligen av en tysk säkerhetsexpert.

Att information från en stulen eller borttappad Iphone eller Ipad normal sett anses mycket svår att komma åt har bidragit till deras popularitet hos företagsanvändarna. Men sedan lanseringen av Ios7 har det funnits ett säkerhetshål som gör plattformen mindre skyddad mot informationsstöld. Den tyske säkerhetsexperten Andreas Kurtz upptäckte nyligen att e-postbilagor inte krypteras på samma sätt som in tidigare versioner av operativsystemet.

Genom att ansluta telefonen till datorn via usb och med hjälp av ett antal tekniker få åtkomst till filsystemet kunde han konstatera att mejlbilagornas innehåll kunde läsas i klartext. Buggen ger enligt Andreas Kurtz samma effekt oavsett om imap, pop eller active sync används för mejlsynkronisering. Säkerhetsmissen ska finnas även i den senaste uppdateringen av Ios, 7.1.1.

Apple ska efter att säkerhetshålet rapporterats ha bekräftat att de känner till problemen men något datum när hålet ska vara tätat finns inte.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.