Easypartner lanserar whitelabel-växel för små företag

Molnväxel Whitelabel-marknaden för molnväxlar fortsätter växa i Sverige. Nu hoppar kedjan Easypartner på tåget.
– Vi har jobbat med de stora jättarna i många, många år. I vår väg framåt kommer Telness tech in som ett brev på posten, säger vd Jimmie Pålsson.

Easypartner lanserar whitelabel-växel för små företag

Easypartner var tidigare en del av Ringup-kedjan, men när man ville växa så bestämde man sig för att stå på egna ben istället.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Idag har Easypartner kontor i Köping, Eskilstuna, Örebro, Falun, Borlänge, Sundsvall och efter sommaren även i Göteborg. Vd Jimmie Pålsson räknar med en omsättning omkring 100 miljoner under 2022. Det placerar Easypartner som en av de större kedjorna i Sverige.

– När vi gick in i pandemin bestämde vi oss för att gasa. Trots att vi lever på fysiska möten har det gått jättebra och vi har under den här tiden gått från 13 till 40 anställda, säger han.

Easypartner riktar in sig på kunder i småkundsegmentet med noll till tjugo anställda.

– Det är för många kockar som vill slåss om de kunder som är 50 anställda eller fler, vi hjälper hellre tio mindre kunder än fajtas om de affärerna, säger Jimmie Pålsson och fortsätter:

– Det är viktigt att tekniken är stabil. Vi lägger till den personliga kontakten som gör oss speciella. Ett bra exempel på det är när ett företag i Kiruna råkade ut för en brand på kvällen. Vår säljare satte sig direkt på flyget från Sundsvall så att han 07.00 nästa morgon mötte upp med nya sim-kort så att de snabbt skulle komma igång med verksamheten igen.

Telefoni är en stor del av verksamheten och man har under en lång tid varit återförsäljare av Dstnys och Lynes Technologies (moderbolaget bakom varumärket Easy Telefoni och Teams) växlar. När man nu tar nästa steg avbryter man samarbetet med Lynes och väljer istället att lansera sin egna växel Easylogg vxl, som bygger på teknik från Telness Tech.

Vilka kunder ser ni som lämpliga för er nya växel?

– Den företagsstorlek som vi vänder oss mot är ofta de som behöver få mest hjälp av en växel, jag tänker på alla bilfirmor som inte har tid att svara i telefon när de meckar med bilen. Vi har en väldigt stor potential att ta ut vår produkt på marknaden ganska snabbt och vi har redan nu i dagsläget ett hundratal licenser sålda utan att vi faktiskt kommit.

Den nya växeln är operatörsoberoende och kan idag kombineras med abonnemang hos Tele2, Telenor eller operatören Telness som går i Telias nät.

– Vi pushar vår egen lösning framför allt, men vi lyssnar på kundens behov och kanske funkar Dstnys lösning bättre för dem. Då blir det den för kundens behov är viktigast.

Sara Rasmussen är kommersiellt ansvarig för Telness Tech. Hon är stolt över att lansera ytterligare en ny partner efter att senast Macforum kom ombord.

Hon berättar att det var två saker som fick dem att gå in i det här partnerskapet.

– 1. Easypartner förstår vår produkt och vilket segment den passar bäst för. De försöker inte trycka in en rund boll i ett fyrkantigt hål utan väljer att erbjuda denna lösning till precis rätt segment, det är därför de behåller Dstnys lösning för andra typer av kunder.

Hon fortsätter:

– 2. Kundservice är viktigt för oss, vi har själva valt att satsa stort på customer success som stöttar våra partners under lansering samt löpande med. Easypartner står för samma sak.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.