Efftel köper Accesspoints ip-telefoniverksamhet

Accesspoints rörelse för ip-telefoni och befintliga kunder övergår i Efftels ägo. Syftet är att stärka bolagets position i Göteborgsområdet.
Efftel har planer på att köpa fler av sina ip-konkurrenter.

– Hittills har ip-telefoni varit vanligast i Stockholm. När Efftel nu får ett starkare fotfäste i Göteborg, blir det lättare för företag och organisationer här att få lägre kostnader och mer effektiva affärsprocesser med modern ip-telefoni, säger Patrik Berntsson på Accesspoint.

– Accesspoint har byggt upp en kundbas med virtuell växel eller ”ip-centrex” i västra Sverige. Vi har samma syn på lösningar för telefoni för företag, så förvärvet känns mycket naturligt”, säger Håkan Lund, vd för Efftel.

Letar fler förvärv

Men hur många kunder förvärvet handlar om vill inte Efftel uppge i nuläget. I och med köpet utlovas Accesspoints befintliga kunder en förbättrad service och support. Planerna är att successivt flytta över kunderna till Efftels egna plattformar.

Förvärvet är ett steg i Efftels expansion över Skandinavien, vilken annonserades redan när bolaget bildades (se länkad artikel). Enligt marknadschefen Per Björklund tänker Efftel köpa fler ip-konkurrenter. Marknaden för ip-telefoni som tjänst håller på att konsolideras.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.