Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Beslutet taget – MWC ställs in

MWC GSMA:s flaggskeppsevenemang MWC stryks ur kalendern. Med två veckor kvar väljer arrangören att ställa in mässan på grund av coronaviruset.

Beslutet taget – MWC ställs in

I går kom tre stora nyheter relaterade till coronaviruset. Det första vara att antalet smittade sköt i höjden. 14 840 nya fall hittades under onsdagen och ytterligare 242 hade dött – och det bara i den kinesiska Hubeiprovinsen. I Thailand sattes en hel by i karantän och i Europa tog GSMA det tunga beslutet att ställa in årets upplaga av MWC.

”Den globala oron kring coronaviruset, reserädsla samt andra omständigheter gör det omöjligt för GSMA att hålla mässan”, skrev organisationen i ett uttalande.
Och det är inte konstigt att GSMA landade här. I början av veckan sade de att de skulle ta ett slutgiltigt besked på ett extramöte nu på fredag. Men situationen var ohållbar och när Nokia i hoppade av var raden av tungviktare för lång. Detta då Ericsson, Sony och Deutsche Telekom redan ställt in.

Det här innebär att det blir ett hack i traditionen. MWC har hållits årligen sedan 2006 och är en av de största telekommässorna i världen med över 100 000 besökare.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter