Efter konkurshotet: Sigfox har fått ny ägare

IoT IoT-bolaget Sigfox kommer att fortsätta leva vidare i Singaporeföretaget Unabiz regi.

Efter konkurshotet: Sigfox har fått ny ägare

En fransk domstol har utsett operatören Unabiz till ny ägare av Sigfox, som länge kämpat med bristande lönsamhet. Unabiz har huvudkontoret i Singapore och är sedan tidigare en partner till Sigfox, vilket Telecompaper rapporterar om.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Unabiz tar över Sigfox nätverksinfrastruktur i Frankrike i affären, som är värd omkring 25 miljoner euro. Man har också för avsikt att behålla merparten av de anställda på Sigfox, omkring 110 personer av de totalt 174 som i dag jobbar på Sigfox i Frankrike,

Nio företag ville ta över Sigfox

Totalt nio potentialla köpare av Sigfox hade lämnat in intresseanmälningar till den franska domstolen, däribland Actility, Greybull Capital, Heliot Europe, Oteis, Sentiens och Zekat.

Unabiz grundare Henri Bong har tidigare varit anställd på Sigfox och har tidigare kommit med löften om att Sigfox skulle förbli ett helt och hållet franskt företag även efter ett eventuellt uppköp.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.