Egen benchmark för nordiska operatörer

Eftersom mobiloperatörerna i Norden redan ligger i världstoppen bör de i första hand mäta sig med varandra om de vill bli bättre. Det menar företaget bakom ett nytt jämförelseverktyg.

Global benchmarking räcker inte om mobiloperatörerna i Norden ska klara av att bibehålla lönsamheten framöver. Ett bättre underlag för jämförelse är därför konkurrenterna i den egna regionen menar företaget Tefficient som lanserar en ny benchmark-tjänst för operatörer i Sverige, Norge och Finland.

– De spelar i en egen liga, ingen annanstans finns så hög mobildata-trafik, så många smartphones, så många abonnemang på mobilt bredband och så bra nätkvalitet. Dessutom ligger de i världstoppen vad gäller produktivitet, säger Fredrik Jungermann på Tefficient.

Men bättre möjlighet att jämföra sig med sina duktiga kollegor i branschen ska med andra ord göra det lättare att lyfta sig ännu ett snäpp om vi får tro honom.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.