Här är egenskaperna som utmärker de bästa agenterna

kontaktcenter Genesys har undersökt värderingar och drivkrafter hos högpresterande medarbetare i kontaktcentret.

Här är egenskaperna som utmärker de bästa agenterna

Hög personalomsättning i kontaktcenterbranschen fortsätter att vara ett stort problem, även om rörligheten under coronapandemin har varit något lägre än tidigare.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Genesys har kartlagt vilka egenskaper som utmärker de kontaktcenteragenter som presterar bäst. Tanken är att man utifrån resultatet ska kunna vidta rätt åtgärder för att hjälpa medarbetarna att trivas och utvecklas på jobbet.

Kartlagt värderingar och drivkrafter

Undersökningen omfattar 16 000 agenter från flera olika länder och man har kartlagt deras värderingar, drivkrafter och styrkor.

Personligt ansvarstagande, hälsomedvetenhet och relationsbyggande hamnar överst på listan över högt värderade egenskaper.

Rättvis lönesättning viktigt

Det som medarbetarna uppskattar mest med sitt jobb är att lära sig nya färdigheter och att få uppskattning. Andra viktiga frågor är möjligheterna att göra karriär och att lönesättningen är rättvis.

Enligt Genesys har arbetsbelastningen varit hög under coronapandemin. Medlemmarna i företagets egen kundpanel rapporterar att kontaktcentrets kundkontakter ökar med 20 procent om året, men att det under pandemin kunde handla om så mycket som 35 till 40 procent.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.