Egna enheter största drivkraften för mdm

Allt fler egna enheter på på arbetsplatsen anges vara den största faktorn till att mobile device management är hett på it-avdelningen, hävdar brittiska Ovum.

Egna enheter största
drivkraften för mdm

Företag rör sig bort från Blackberry medan användarna i allt större utsträckning tar med sig sina egna enheter till arbetsplatsen. Enligt analysfirman Ovum bidrar dessa två faktorer till att mobile device management, mdm, är ett riktigt hettt it-område på företagssidan.

Utmaningen för it-chefen är hur informationen i nätverken ska hanteras och skyddas samtidigt som fördelarna med de mobila plattformarna ska kunna nyttjas på bästa sätt.

Enligt Ovum finns dock begränsningar i operativsystemen som hindrar tillverkarna från att kunna skapa enhetliga lösningar för fjärrhantering och datasäkerhet över de olika plattformarna. Avsaknad av utvecklingsverktyg är en annan begränsning för dessa tredjepartstillverkare.

Apples iOS föredras av 40 procent av företagen som Ovum varit i kontakt med, följt av Blackberry med 24 procent. Android släpar efter med sina 16 procent.

Ovum påpekar även vikten av att företagen måste ta fram individuella strategier när det gäller egna enheter och därefter låta en mdm-lösning se till att företagets policys följs.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.