Egna företagsappar på frammarsch

Appar De egenutvecklade företagsapparna växer så det knakar, det visar Good Technologys senaste Mobile index-rapport.

Egna företagsappar på frammarsch

Statistiken i kvartalsrapporten Mobility Index Report bygger på statistik från Good Technologys egna kunder. Totalt har aktiveringen av företagsappar ökat med 20 procent senaste kvartalet. Och det är en trend som hållit i sig, siffrorna har varit desamma de senaste kvartalsrapporter.

Störst tillväxt sker just nu bland de egenutvecklade appar hos företag. I jämförelse med kvartal 1 står de aktiveringarna för en ökning med 25 procent.

I övrigt är det vanligaste användningsområdet för interna företagsappar dokumenthantering samt mobila uc-appar som intar en andra plats. Speciellt appar för säker chatt har ökat stort det senaste kvartalet. Good menar att detta tyder på att företag i större utsträckning försöker ”mobilisera” processer genom att flytta vardagliga arbetsuppgifter från datorer till användarnas smartphones.

– Vi fortsätter att se hur företag använder olika enheter och appar för att underlätta sin verksamhet, i alla branscher. Det är enormt spännande att se det snabbt växande segment av kunder som skapar och distribuerar sina egna säkra företagsappar, över olika plattformar, för att tillgodose företagets olika behov, säger Christy Wyatt,vd för Good Technology.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter