Eicon köper Intels verksamhet för media och signalering

Intel vill koncentrera sig på inbyggda kommunikationslösningar som ligger närmare kärnverksamheten. Därför säljer bolaget sin verksamhet för media och signalering till kanadensiska Eicon Networks.

Intel är redo att sälja av sin affärsenhet för media och signalering. Köpare är Eicon Networks, som backas upp av riskkapitalbolagen Investcorp Technology Ventures och Tennenbaum Capital Partners. Prislappen är inte offentlig, men affären väntas vara genomförd inom fyra till sex veckor.

Den aktuella verksamheten innehåller produktlinjerna från Intels köp av Dialogic, mjukvara och serverblad för så kallad host media processing. Intels kompletta linje av ss7, pbx-integration och gateway-lösningar är också inkluderade i affären.

– Eicons och Intels media- och signaleringsprodukter kompletterar varandra bra. Vi förväntar oss att det här förvärvet ska utöka vår globala räckvidd med lösningar för både traditionell kretskopplad kommunkationsteknik och ledande ip-plattformar för både företag och operatörer, säger Eicons vd Nick Jensen i en kommentar.

Uppskattningsvis 600 personer på Intel berörs av uppköpet. En stor andel av dem förväntas följa med över till Eicon Networks.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.