Eicon slutför köp och byter namn

Eicon Networks Corporations köp av Intel Corporations medie- och signalverksamhet har slutförts. Eicon tänker även byta namn till Dialogic Corporation, eller rätt och slätt Dialogic.

Eicon Networks Corporation, Eicon, har tillkännagett att köpet av Intel Corporations medie- och signalverksamhet har slutförts. Den aktuella verksamheten innehåller produktlinjerna från Intels köp av Dialogic, mjukvara och serverblad för så kallad host media processing. Intels kompletta linje av ss7, pbx-integration och gateway-lösningar är också inkluderade i affären.

Eicon meddelade även att namnbytet till Dialogic Corporation, Dialogic, är i full gång i och med den snara sammanslagningen av de två företagen till ett. Dialogic kommer att koncentrera sig på multimediebearbetning, signalering och konvergerad kommunikation.

Välkänt namn

Nya Dialogic kommer att ha en finansiell uppbackning av de ledande globala investeringskoncernerna Investcorp Technology Ventures och Tennenbaum Capital Partners. Investcorp utgör transaktionens främsta investerare i aktiekapital och Tennenbaum erbjuder en kreditmöjlighet och fungerar som en saminvesterare i aktiekapital.

– Vi har valt namnet Dialogic eftersom det är ett av de mest välkända märkena inom telekombranschen med en enorm dragning världen runt, säger Nick Jensen, Dialogics nya ordförande och vd. Företaget kommer att koncentrera sig på marknadssegmenten tjänsteleverantörer och affärsföretag, med en mycket stark uppsättning produkter som nu har samlats under namnet Dialogic.

Övergångsperiod

Eicons produktserie Diva Server har nu kompletterats med produkter från Intels medie- och signalverksamhet, inklusive det breda sortimentet av Dialogics nät- och röstkort (analoga och T1/E1), pbx-integration och stationsgränssnittskort, programvara för så kallad Host Media Processing för röst och video, samt HMP-aktiverade kort, SS7 och signaleringslösningar (inklusive ett SS7-baserat AMC-kort), gatewaylösningar och en produktlinje av ATCA-baserade multimedieservrar.

Nya Dialogic och Intel kommer att samarbeta under en övergångsperiod för att försäkra en jämn integrering av företaget och för att produktleveranser och support ska pågå som vanligt för alla kunder. Nya Dialogics planerar att inom kort kunna uppnå en helt integrerad verksamhet. Prislappen för affären har aldrig offentliggjorts.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.