Elbåtstillverkaren X Shore installerar privat 5g-nät

5g Nu ska X Shore få ett privat 5g-nät i sin nya fabrik. Detta efter att man tecknat avtal med Tele2 om att leverera tekniken.

Elbåtstillverkaren X Shore installerar privat 5g-nät

En av de stora användningsområden som Ericsson lyft fram för 5g är den så kallade ”industri 4.0”. Alltså uppkopplade fabriker där man tack vare tekniken kan automatisera mer. Det här har svenska elbåtstillverkaren X Shore tagit fasta på.

När X Shore bygger upp sin anläggning i Nyköping har man med 5g på önskelistan och tanken är att bygget ska bli världens mest hållbara båtfabrik. Och för att nå dit ska man alltså se till att ha en modern digital infrastruktur i form av ett privat nät.

Det 5g-nät man sak använda levereras av Tele2 och här handlar det om att koppla upp produktionsutrustningen trådlöst för att kunna underhålla och styra produktionen samt samla in data. Upplägget innebär även att alla maskiner och verktyg blir lättare att flytta om för att passa produktionen.
–  Ett privat mobilt 5G-nät ger helt nya möjligheter att digitalisera , automatisera och effektivisera verksamheten för alla typer av industrier. X Shore är världsledande när det gäller hållbara, eldrivna båtar och med ett modernt 5G-nät i sin nya fabrik så ligger de nu även i framkant som ett exempel på hur ett tillverkningsföretag kan använda tekniken på ett smart och effektivt sätt, säger Stefan Trampus, chef för företagsmarknaden, på Tele2

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.