Electrolux köper mobil mejl som tjänst från Ericsson

Electrolux chefer och andra anställda i Europa som behöver ha ständig tillgång till mejl ska använda Ericssons EMO. De köper push mejl-lösningen som en värdtjänst producerad av Ericsson. Avtalet gäller över tre år.

De utvalda medarbetarna på Electrolux, pressmeddelandet anger inte hur många, kommer att kunna nå både privat e-post och företagets e-post i mobilen, tillsammans med annan så kallad pim-information som kontaktböcker och kalendrar. Nya mejl trycks med automatik ut till telefonen.

– E-post är den vanligaste affärsapplikationen som mobila medarbetare använder dagligen. Ericssons EMO-tjänst ger dem den effektivitet och produktivitet som de söker, säger Bertil Norberg, cio på Electrolux.

EMO som en värdtjänst är en del av Ericssons så kallade managed service-erbjudande. Och Ericsson Enterprises vd Urban Gillström ser en stark tillväxt på det här området.

– Ericsson är stolt över att få förse Electrolux med den här företagstjänsten, som ger de anställda en mer flexibel arbetsmiljö. Vi är också glada över att ha skrivit kontrakt med en så viktig kund för det här växande området, säger Urban Gillström.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.