En miljard mobiler från Nokia

Nokia har har nu levererat en miljard mobiltelefoner. Det blev en telefon av modellen Nokia 1100 såld i Nigeria tidigare i somras som gjorde att företaget passerade miljardvallen.

En miljard mobiler från Nokia

Samtidigt som Nokia i egenskap av världens största mobiltelefontillverkare passerat en miljard sålda mobiltelefoner så har antalet mobilabonnemang nått en nivå av två miljarder. Från Nokias sida ser man fortfarande en rad tillväxtmarknader som Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och länder i Afrika. I ett pressmeddelande konstaterar man att det också är mycket möjligt att det är genom en köpt mobiltelefon i ett land som Nigeria som man kommer att nå tre miljarder sålda telefoner kring 2010.

Sedan sin första mobiltelefon 1982 med namnet Mobira Senator och avpassad för bilar har Nokia introducerat kring 400 mobiltelefonmodeller på marknaden. den första riktiga storsäljaren blev Nokia 2100-serien som sålde i 20 miljoner exemplar. Den största framgången hittills har företaget haft med Nokia 3310/3330-modellerna som tillsammans sålts i 126 miljoner exemplar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.