En miljard mobilt uppkopplade 2020

Mobilt Det mobila internet är internet. Det slår branschorganisationen GSMA fast i en ny rapport. Man menar även att fler än en miljard människor är mobilt uppkopplade 2020 och att 60 procent av dem spås ansluta till internet enbart med sina smartmobiler.

Det största tillskottet av mobilanvändare kommer enligt GSMA från Indien, Kina, Indonesien, Pakistan, Bangladesh och Burma, som tros utgöra 60 procent av alla nya abonnenter 2020.

GSMA tror även att framtidens mobilanvändare är yngre och mer benägna att endast använda mobiler för att ansluta till internet än tidigare, mycket tack vare utbyggnaden av 3G- och 4G-näten i länder som idag har ett mindre utvecklat telefonnät.

Rapporten uppmärksammar även att smartphonanvändandet i världen är på topp även i låginkomstmarknader. I Indien ökar exempelvis användandet med 30 procent per år. Tillsammans med Kina, Pakistan, Bangladesh och Burma är Indien den starkast växande marknaden.

Omsättningen för mobilmarknaden kommer enligt GSMA öka med 2 procent årligen till 2020, då omsättningen i världen totalt spås vara motsvarande 13 000 miljarder kronor.

Artificiell intelligens fortsätter att växa och fungerar som en katalysator för utvecklingen av exempelvis smarta hem och bilar. Detta kommer att bli ännu mer påtagligt i framtiden, menar GSMA.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!