En miljard sålda smartphones

Försäljning En miljard smartphones såldes under 2013 och det är Samsung som tar ett allt starkare grepp över marknadsandelarna.

En miljard sålda smartphones

Analyshuset IDC var väldigt nära när de  i september förutspådde försäljningssiffrorna för smartphones 2013. De träffade i det närmaste helt rätt. Det slutgiltiga resultatet blev 1,0042 miljarder enheter.

– Den stora volymen och starka tillväxten vittnar om smartphonens stora popularitet 2013. Den totala mängden sålda enheter år 2011 var 494 miljoner, en dubblering på bara två år visar på den starka efterfrågan hos slutanvändarna, säger Ramon Llamas, Research manager på IDC.

Stora skillnader

I topp på listan ligger Samsung som har 31,3 procent av marknadsandelarna medan Apple har 15,3. Samsungs tapp från 2012 är väldigt litet mellan Apple tappat 3,4 procentenheter av marknadsandelarna.

Övriga jättar på topp fem listan är Huawei, LD och Lenevo. Enligt siffrorna är det de tre övriga som verkar ha plockat upp det som Apple tappat. Kategorin ”others” står för 39,3 procent av marknadsandelarna, värt att notera är att HTC trillat ner från fem-i-topp.

Ska man se i ren försäljning har alla fem bolagen ökat sin försäljning. Lenevo och LG har nästan fördubblat sina utskeppade smartphones.

Skärmavbild 2014-02-03 kl. 13.54.13
Klicka för att förstora

 

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.