En miljon iptv-boxar från Linköping

Motorola meddelar idag att bolaget har levererat över en miljon iptv-boxar. I februari 2006 förvärvade Motorola det svenska företaget Kreatel, en utvecklare av ip-baserade digitala set-top boxar som kompletterat Motorolas portfölj.

– Nu tar vi nästa steg inom utvecklingen av iptv genom att lägga till interaktivitet, personifiering och tillgång till innehåll oavsett tid och plats, säger Lars Bengtsson, Sverigechef och försäljningsdirektör för Motorola Connected Homes i Linköping.

Den miljonte set-top boxen – VIP1510 – representerar betydande framsteg jämfört med den första boxen som levererades i maj 2001. VIP1510 är en del av Motorolas produktportfölj som innehåller många modeller med inbyggd hårddisk för digital videoinspelning (dvr) och avkodning av videoformaten mpeg-2 och mpeg-4/avc i både standard- och högupplöst format (hdtv). Portföljen innehåller även hybridmodeller för att kombinera iptv med marksänd digital-tv.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.