En miljon kronor i skadestånd till BSA

Business Software Alliance (BSA) har med anledning av att produkter från programvarutillverkarna Adobe, Autodesk och Microsoft använts utan licens nått förlikning med tre företag i Stockholms- och mälardalsregionen. Ett telekombolag tvingas betala 800 000 kronor och ett konsultbolag 75 000 kronor i skadestånd till BSA. Dessutom har BSA och ett utbildningsföretag enats om en förlikning på 40 000 kronor.

– Att bli upptäckt och tvingas betala skadestånd på grund av olicensierad programvara är i de flesta fall onödigt och ska inte behöva hända. I regel beror det på att man saknat relevant kunskap eller helt enkelt slarvat och inte fäst tillräckligt stor vikt vid sin licens- och programhantering. Att komma till rätta med problemet är dock enklare än de flesta föreställer sig. Vi erbjuder kostnadsfritt ett verktyg för anonym självrevidering som kan laddas ner via vår hemsida, säger John Hugosson, ordförande för BSA Sverige

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.