En operatör på ”skamlistan” – två förbättrar sig kraftigt

Operatörer Konsumenttidskriften Råd & Rön har publicerat sin årliga skamlista över företagen som fått flest anmälningar till Konsumentverket. Två av de storoperatörer som var högt upp på listan förra året har nu lämnat, medan en annan är kvar på listan.

En operatör på ”skamlistan” – två förbättrar sig kraftigt

Varje år sammanställer Råd & Rön skamlistan, som är en lista över de svenska företag som fått flest anmälningar till Konsumentverket. Det är dessvärre en lista där de svenska mobiloperatörerna historiskt sett ofta har placerat sig ganska högt upp.

Förra året toppade Telia listan med 524 anmälningar. Idag är man helt utanför listan. Även Tele2 var med på förra årets lista med 266 anmälningar – också de är nu helt utanför.

– På Tele2 är vi vinnarskallar och älskar att ligga i topp på alla listor. Dock inte den här. Vi är långt ifrån klara med vårt kundnöjdhetsarbete, men det är ändå glädjande att se att antalet riktigt missnöjda kunder som gör anmälan till Konsumentverket minskar år efter år, säger Malin Anglert, kundservicechef på Tele2.

Fakta

Topp fem Skamlistan 2023

1. Dinbilgaranti, 633 anmälningar.

2. Cardata, 248 anmälningar.

3. Telenor, 170 anmälningar.

4. Allente, 161 anmälningar.

5. Klarna, 132 anmälningar.

Källa: Råd & Rön 

Det finns dock en mobiloperatör med på årets lista, Telenor. Operatören har gått från 140 anmälningar 2022 till 170 anmälningar i år. Det leder till en tredjeplats på listan.

– Telenor är ett av företagen på listan och den främsta anledningen är att vi har fall där vi har varit otydliga med kunderna i vår utgående försäljningsprocess. Det är inte tillräckligt bra. Vi kavlar upp ärmarna för att komma bort från listan från och med nu, skriver Telenors vd Bjørn Ivar Moen på Linkedin.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.