En spindel på konferensbordet

Konferenstelefon Den 17 mars premiärvisar amerikanska Phoenix en ny spännande konferenstelefon för sip- eller usb-anslutning. The Spider kan täcka in riktigt stora lokaler om det skulle behövas.

En spindel på konferensbordet

På designfronten brukar Phoenix produkter kännas väldigt amerikanska men med The Spider lanserar de ett betydligt kaxigare formspråk. Den nya konferenstelefonen är kaxigt svart med en manöverpanel i form av en touch-panel där bara de symboler som för tillfället behövs lyser upp den annars svarta ytan. På sidan av telefonen syns en spindel som är misstänkt lik en svarta änkan.

Under toppgallret döljer sig förutom högtalare fyra mikrofoner för ljudupptagningen. Digital ljudbehandling, ekoutsläckning och bullerdämpning ska garantera ett klart och tydligt ljud. Några uppgifter om vilka codecs som stöds eller storleken på frekvensomfång finns inte ännu men allt mindre än 16 kHz vore en besvikelse.

Bryggar telefoni och vopi-tjänster

The Spider går att ansluta både direkt till växeln med sip och till datorn med usb för användning med exempelvis Lync. Anslutningarna kan dessutom användas samtidigt och bryggas vilket gör att man kan inkludera samtal från voiptjänster som Skype eller Google Hangout i en vanlig telefonkonferens.

En annan smart egenskap hos The Spider, som också återfinns i Phoenix tidigare modell Quattro 3, är att upp till 14 enheter kan kopplas samman i en så kallad daisy chain. Det innebär att man kan täcka in även mycket stora möteslokaler.

Phoenix uppger att de kommer att börja ta emot förhandsbeställningar direkt efter premiärvisningen den 17 mars. Några uppgifter om pris eller när The Spider kommer till Sverige finns ännu inte. En kvalificerad gissning är ändå att priset hamnar någonstans mellan 6 000 och 8 000 kronor plus moms. Den svenska distributören Telero räknar med att få mera information inom kort.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.