En verktygslåda för konvergens

Nortel har tagit fram nya lösningar för konvergerade nät. Med den nya portföljen erbjuds verktyg för att enklare administrera näten och reducera kostnaderna för tillverkarens företagskunder.

Nortel har lanserat nya produkter för att förbättra kommunikationen i konvergerade nät. Enligt tillverkarens egna beräkningar kan ett företag spara upp till 50 procent av kostnaderna genom att samla telefoni och data till ett nät, jämfört med idag. Vinsterna ska komma i form av enklare hantering och övervakning samt minskade operatörskostnader.

De nya produkterna går under beteckningarna Nortel Enterprise Network och Service Management Suite samt Resilient Terabit Cluster.

10 gigbit ethernet

Resilient Terabit Cluster baseras på Nortels Passport 8600, ethernet router switch. Mjukvaran ska enligt Nortel erbjuda högre prestanda och skalfördelar i en plattform som är utvecklad för att stödja konvergerade nätverk och avancerade applikationer. Resilient Terabit Cluster har en prestanda på 10 gigabit ethernet och quality of service för att passa till nästa generations ip-multimediaapplikationer. Kunder som redan använder switchen 8600 kan uppgradera med den nya mjukvaran för att få en utökad bandbredd, vilket är en nödvändighet för att nätverken ska kunna utnyttjas för bandbreddskrävande applikationer.

Enklare administration

Nortels verktygslåda till lösningarna Enterprise och Service Management erbjuder nätverksadministratörer en möjlighet att upptäcka och lösa problem och flaskhalsar innan de påverkar tjänsterna i nätet. Systemet fungerar för trådlösa och fasta nätverk med både röst- och dataapplikationer. Till exempel finns ett verktyg för att administrera nätverkets bandbredd, prioritera trafikströmmar och ange skilda säkherhetspolicys för nätverksutrustningen. En annan lösning finns för att sköta ip-nummer och dns i företagsnätverk. Med mera.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.