Equinix ingår strategiskt samarbete med Nokia

IOT Nu blir Equinix strategisk leverantör av Nokias plattform Wing. Samarbetet ska ge kunderna tillgång till nästa generations avancerade arkitekturer och tjänster inom IoT och edge.

Equinix ingår strategiskt samarbete med Nokia
Foto: Equinix

Den amerikanska datacenterjätten Equinix med hallar i Sverige ingår ett samarbete med finska Nokia som innebär fördelar för operatörer som inte erbjuder IoT-tjänster idag. De kan snabbt koppla upp sig mot Nokias plattform Wing (Worldwide IoT Network Grid) och etablera sig, men också operatörer som redan har IoT-tjänster kan få hjälp att expandera.

– Svenska företag är väldigt innovativa, men att omvandla IoT-lösningar till affärsmöjligheter som fungerar globalt har tidigare varit svårt. Genom samarbetet mellan Equinix och Nokia Wing blir det billigare, snabbare och enklare att lansera IoT- och ai-lösningar med höga överföringshastigheter och låga svarslatenser – något som kommer att vara avgörande för framgångsrika tjänster. Vi erbjuder en lösning för anslutningsproblematiken och kunderna kan fokusera på annat, säger Maria Sundvall, vd för Equinix Sverige.

Nokia använder Equinix IBX-datacenter för att distribuera både kärn- och edgenoder för att stödja mobil-, IoT-, och molnanslutning i global skala. Med Platform Equinix kan Nokia Wing stödja marknader över hela världen inom områden som IoT-datatrafik och enhetstäthet (device density), samt lokala regelverk som GDPR.

De båda företagen tittar också på edge-arkitekturer och distributionsmodeller som kan förbättra prestandan hos användare relaterade till molnbearbetning, artificiell intelligens, maskininlärning och IoT.

– Nokia Wing erbjuder en överlägsen IoT-tjänsteupplevelse för operatörer genom global nätverksnärvaro, enhetlig orkestrering och konsekventa servicenivåavtal. Den här affären kommer att stödja våra ansträngningar att hantera IoT-relaterad dataanalys globalt, säger Ankur Bhan, chef för Wing, Nokia.

Den förväntade globala spridningen av data kommer att öka efterfrågan på lokaliserad datainsamling och analys över städer och länder. Equinix och Nokia ser ett behov av snabbare infrastrukturer som ger den nödvändiga gigabithastigheten och möjligheten att ansluta och samla in data från miljarder IoT-enheter. Med den här lösningen hjälper Nokia mobilnätsoperatörer att få värdefull insikt för att utveckla sina affärsresultat.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.