Equinix lanserar Network Edge på nya marknader

Nätverk Ett sätt att vara närmare användaren – utan att ha fysisk närvaro på marknaden. Nu har Equinix lanserat Network Edge-tjänst på fem nyckelmarknader.

Equinix lanserar Network Edge på nya marknader
Foto: Equinix

Infrastrukturföretaget Equinix breddar och har nu utökat sina Network Edge-tjänster på fem nya europeiska marknader. Det innebär att företag som vill etablera en närvaro där de inte har ett befintligt fotavtryck – nu får nya möjligheter.

Tjänsten är en inkörsport till den fulla potentialen hos Equinix plattform för företag. Den möjliggör så att företag kan etablera en virtuell närvaro genom att distribuera nätverksfunktionsvirtualisering från flera leverantörer. Därtill kan man koppla ihop sina digitala leverantörskedjor på Equinix samtidigt som de skalar sin it- och nätverksinfrastruktur.
– Lanseringen av Network Edge i Sverige är ett stort steg framåt för att stödja användarupplevelsen, oavsett var man befinner sig. Plattformen Equinix fortsätter att utvecklas och Network Edge låter oss hjälpa företag att snabbt skala globalt genom att distribuera infrastruktur vid den digitala kanten. Genom att utnyttja Equinix Fabric kan våra kunder i Sverige nu dra nytta av att distribuera Network Edge som en del av världens största sammanlänkade interconnection-ekosystem och få tillgång till vår plattform utan hårdvaruinvestering, säger Maria Sundvall, chef Equinix Sverige, i ett uttalande.

Med breddningen har Equinix nu etablerat sin Network Edge-lösning på 25 marknader på fyra kontinenter.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.