Eric Herzog: 5 datalagringstrender 2023

Säkerhet Det senaste årets energikris och den annalkande lågkonjunkturen har på många sätt satt datalagringsindustrin under press. Eric Herzog ser flera stora trender som kommer påverka branschen mycket det kommande året.

Eric Herzog: 5 datalagringstrender 2023

Eric Herzog har mer än 35 års erfarenhet från datalagringsbranschen. Han har både drivit egna företag och haft tunga chefsbefattningar på företag som EMC och IBM. Numera är han Chief Marketing Officer på israelisk-amerikanska Infinidat.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– För alla branscher kommer det bli ett väldigt stort fokus på att få ner sina it-kostnader. It-chefer kommer behöva fatta tuffa beslut om att skära ner på sina infrastruktur-budgetar. Det kan handla om allt ifrån lagringsuppsättningar och servrar till själva nätverksutrustningen.

”Färre enheter innebär förstås mindre energiförbrukning”

Det pressade ekonomiska läget skapar ett större tryck på konsolideringar när det kommer till datalagring.

– Där har vi ett väldigt stort fokus. Vi hjälper företag kan gå från att ha ett trettiotal olika system för datalagring till att ha ett fåtal system från oss. Det leder till större kapacitet, högre hastigheter och bättre cyberlagringsförmåga, men också betydande kostnadsbesparingar.

Eric Herzog.

Det är också ett sätt att angripa problemet med skenande el- och energipriser enligt Eric Herzog.

– Färre enheter innebär förstås mindre energiförbrukning och ett mindre kylniningsbehov. Men det innebär också en betydande besparing den dagen du väl ska byta ut dina enheter. Det är bättre både för lönsamheten och miljön att byta ut tjugofyra enheter mot fyra.

”Använder ai och maskininlärning för att automatisera sina attacker”

As a service-trenden kommer också att påverka datalagringsindustrin mycket under det kommande året. Också där ser Herzog både miljömässiga och ekonomiska vinster.

En ökad automatisering av själva storagedriften är också en tilltagande trend enligt Eric Herzog, som precis som övriga trender har stora ekonomiska fördelar. Samtidigt står företagen inför en kamp mot de cyberkriminella.

– På samma sätt som lagringsföretag investerar mer och mer i automatisering gör de cyberkriminella samma sak. De använder ai och maskininlärning för att automatisera sina attacker. Kampen mellan företagsautomation och de cyberkriminellas automation kommer tyvärr bara bli tuffare.

Cybersäkerhet blir bara viktigare och viktigare för företag. För datalagringsbranschen innebär det både utmaningar och möjligheter.

– Uppskattningar pekar på att cyberkriminella under året kommer omsätta 8 biljoner amerikanska dollar. Det är en siffra som är obegriplig att ta in. Det innebär att alla företag verkligen behöver en strategi för cybersäkerhet kring sina datalagringsbehov.

Och vad innebär det för datalagringsbranschen?

– Det innebär att vi behöver leverera extremt motståndskraftiga produkter. Det handlar om prestanda, tillgänglighet och cyberåterställningar. Kunderna förväntar sig vattentäta garantier för alla de här områdena.

Fem trender för datalagring 2023

  1. Större kostnadsmedvetenhet
  2. Förstärkt as a service-trend
  3. Större fokus på cybersäkerhet
  4. Mer och mer automation
  5. Tydligare garantier

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.