Ericsson: 700 miljoner 5g-abonnemang i världen

5g Under andra kvartalet 2022 har 70 miljoner nya 5g-abonnemang tillkommit.

Ericsson: 700 miljoner 5g-abonnemang i världen

Ericssons senaste utgåva av företagets återkommande Ericsson Mobiity Report visar att det vid halvårsskiftet fanns omkring 8,3 miljarder mobilabonnemang globalt sett. Av dessa är 690 miljoner 5g-abonnemang, vilket innebär att 70 miljoner har tillkommit under årets andra kvartal.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Men även antalet 4g-abonnemang växer snabbt, faktiskt ännu snabbare än 5g-abonnemangen. Enligt Ericsson finns det nu totalt fem miljarder 4g-abonnemang globalt sett, varav 77 miljoner tillkom under det senaste kvartalet.

I hela världen är det 218 operatörer som har lanserat 5g-tjänster. Av dessa är det 24 operatörer som har lanserat 5g stand alone, som brukar beskrivas som “5g på riktigt” och som inte är beroende av 4g-teknik.

Ericsson-rapporten visar att mängden datatrafik fortsätter att växa i snabb takt. Mellan det andra kvartalet 2021 och det andra kvartalet 2022 var tillväxten drygt 40 procent, vilket innebär att den totala mängden trafik uppgår till 100 exabyte varje månad.

Tre länder leder ligan när det kommer till ökningen av antalet nya abonnemang: Kina, Indien och Indonesien.

Här kan du ladda ned hela Ericssons rapport.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.