Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ericsson: 5g-utbredningen snabbare än förväntat

5G Utbredningen av 5g kommer gå snabbare än vad man först trott. Därför skruvar Ericsson nu upp prognosen och förväntar sig att 2024 kommer 45 procent av jordens befolkning ha tillgång till tekniken.

Ericsson: 5g-utbredningen snabbare än förväntat

Entusiasmen kring 5g är enorm, så pass att Ericssons initiala prognos på hur snabbt det skulle gå att få ut tekniken hamna snett. Och det var inte en så liten skillnad. Jämfört med den prognos man satte i november 2018 var företaget 27 procent fel ute.
Den nya prognosen gör gällande att det 2024 kommer att vara 1,9 miljarder 5g-abonnemang världen över. Det skriver Ericsson i sin Mobility Report.

Att chip- och mobiltelefontillverkare även trycker på accelererar 5g-tåget ytterligare. Redan i år räknas de riktiga 5g telefonerna komma och vid slutet av året kommer det finnas över 10 miljoner 5g abonnemang. Dessa främst i Nordamerika följt av nordöstra Asien.
– 5g har definitivt tagit fart och det i snabb takt. Det här reflekterar både operatörernas och konsumenternas entusiasm för tekniken. 5g kommer att ha en postiv inverkan på folks liv och företag genom att realisera möjligheter bortom IoT och den fjärde industriella revolutionen. Men, 5g:s fulla potential kan bara skördas genom etableringen av ett solitt ekosystem i vilket teknik, regelverk, säkerhet och industripartners agerar tillsammans, säger Fredrik Jejdling, chef för nätverksdelen på Ericsson.

Vidare skriver Ericsson i sin Mobility Report att mobildatan fortsätter att öka i rasande fart. i kvartal 1 2019 hade den ökat med 82 procent jämfört med året innan. 2024 kommer datamängden nått 131 EB i månaden av vilken 35 procent räknas gå över 5g-nätverket. Vid samma årtal kommer det även att finnas 4,1 miljarder IoT-uppkopplingar.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter