Ericsson investerar i 6g-forskning i Storbritannien

6g Drygt tolv miljoner dollar går till forskning om bland annat säkerhet, energibesparingar och artificiell intelligens.

Ericsson investerar i 6g-forskning i Storbritannien

Ericsson bedriver forsknings- och utvecklingsverksamhet på många olika platser i världen och nu står det klart att drygt tolv miljoner dollar investeras i 6g-forskning i Storbritannien under de kommande tio åren.

Man ska involvera den akademiska världen såväl som operatörer och tillverkare av utrustning och forskningen kommer att spänna över flera olika områden: motståndskraftiga nätverk, säkerhet, artificiell intelligens och energioptimering. Ericsson har planer på att anställa 20 forskare och dessutom stötta doktorander som ska leda de olika projekten.

Enligt Fierce Wireless har Ericsson redan 21 forsknings- och utvecklingsanläggningar i Europa som är involverade i över 100 forskningsprojekt som genomförs i samarbete med den akademiska världen.

Sedan tidigare är Ericsson involverat i Hexa-X, ett annat europeiskt forskningsprojekt där man specifikt undersöker olika potentiella användningsmöjligheter för 6g-tekniken. Telekom idag skrev nyligen om att Nokia fått i uppdrag att leda nästa fas av Hexa-X-projektet och att Ericsson ansvarar för teknikutvecklingen.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.