Ericsson anlitar Tata med femårigt avtal

Tata Consultancy Services ska sköta Ericssons applikationsunderhåll och utveckla de interna it-systemen. Det globala avtalet gäller fem år.

Tata Consultancy Services, TCS, som är en del av den indiska it-konsultjätten Tata Group, har fått ett genombrott hos Ericsson.

– Vi ser en trend mot ökad acceptans av it-företag med huvudkontor i Indien som driver komplexa projekt i Norden, kommenterar Nils Molin, vd på analysföretaget IDC i Sverige, som förväntar sig att nordiska företag kommer att fortsätta outsourca sina it-tjänster till leverantörer med utvecklingscentra i andra länder.

TCS har valts ut som huvudleverantör av utvecklingstjänster för applikationer och är dessutom en av två strategiska partner som ska leverera tjänster för applikationsunderhåll.

Samma standard

Nils Molin konstaterar att TCS ligger i framkant genom att de investerat mycket i sin nordiska verksamhet, utökat sin tjänsteportfölj och satsa på offensiv försäljning.

Amit Bajaj, Nordenchef för TCS, menar att deras konsultarbete, it-tjänster och produktutveckling håller samma höga standard oavsett varifrån i världen de levereras. Det är möjligt tack vare Tatas globala tjänstemodell, Global Network Delivery Model.

– Avtalet med Ericsson visar att vi har ett unikt erbjudande som håller hög kvalitet och är anpassat till kundernas affärsbehov, säger Amit Bajaj.

Värdet på den stora affären är inte offentligt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.