Ericsson bygger 5g-nätverk i en av Storbritanniens största hamnar

5g Hamnen Port of Tyne har utrustats med ett privat, kombinerat 4g- och 5g-nätverk med teknisk utrustning från Ericsson.

Ericsson bygger 5g-nätverk i en av Storbritanniens största hamnar

Förutom gruvor och industriella miljöer brukar hamnanläggningar nämnas som ett lämpligt användningsområde för privata 5g-nätverk.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nu har Ericsson, tillsammans med operatören British Telecom (BT), försett Port of Tyne, en av Storbritanniens största hamnar, med en privat nätverksinstallation som ska ge möjlighet att koppla upp självkörande fordon, drönare, och smart övervakningsutrustning.

Ericsson står för den tekniska nätverksinfrastrukturen och BT hanterar spektrumhanteringen i ett nätverk som kombinerar 4g- och 5g-teknik för att kunna koppla upp både aktuell och kommande utrustning.

– Jag tror att 5g kommer att spela en avgörande roll för att hjälpa Port of Tyne att uppnå våra mål. Vi kan effektivisera våra operationer, förbättra säkerheten och hållbarheten och driva tillväxt och innovation i hela den maritima branschen och bortom. Med sömlös anslutning kan vi koppla samman rederier, logistikleverantörer och reglerande organ från hela världen, vilket möjliggör ett effektivare samarbete för att hantera globala utmaningar som klimatförändringar och cybersäkerhetshot. säger Matthew Beeton, vd för Port of Tyne i ett uttalande.

Nu i november kommer uppkopplade videokameror och sensorer som bland annat är placerade vid grindar på hamnområdet att tas i bruk. På så sätt kommer man att automatiskt kunna identifiera registreringsnummer på fordon och öppna grindarna eller identifiera hur olika containrar transporteras över hamnområdet.

Slipper utsätta sig för risker

Man nämner också ökad arbetsplatssäkerhet som en viktig drivkraft. Tack vare självkörande fordon och maskiner slipper människor att utsätta sig för risker i de farliga miljöer som ofta förekommer i hamnar.

– Tillsammans med BT och Port of Tyne förverkligar vi visionen om en 5g-hamn, och denna implementering fungerar som en utmärkt modell för maritim innovation för Storbritannien och världen. 5g ger de väsentliga egenskaperna som täckning, hastighet och låg latens för att dra nytta av nya applikationer och användningsområden som krävs för att omvandla hamnoperationer och öka affärsverksamhetens effektivitet, säger Duncan Hawkins, chef för dedikerade nätverk på Ericsson i Storbritannien i ett uttalande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.