Ericsson bygger ut 5g-fabriken i USA – för 500 miljoner kronor

5g Ska kunna användas för att tillverka open ran-kompatibel hårdvara.

Ericsson bygger ut 5g-fabriken i USA – för 500 miljoner kronor
Foto: Ericsson

I december landade Ericsson ett jättekontrakt med den amerikanska operatören AT&T om att leverera open ran-nätverksutrustning till ett värde av 150 miljoner kronor.

Nu har den svenska telekomjätten meddelat att man kommer att investera ytterligare omkring 500 miljoner kronor i den fabrik som man uppförde i Texas för fyra år sedan. Ericsson kallar anläggningen en ”smart fabrik” och den är aktiv dygnet runt för att kunna möta den ökande efterfrågan på radioutrustning i USA.

Fierce Network rapporterar att större delen av den utrustning som tillverkas i fabriken är ”redo för open ran” och att den sysselsätter totalt 500 personer, trots att en stor del av tillverkningsprocessen är automatiserad.

Ett privat 5g-nätverk är installerat i fabriken, vilket har gjort det möjligt att göra tillverkningsprocessen mer hållbar. Bland annat har vattenåtgången minskats med 75 procent och energiåtgången med 25 procent.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.