Ericsson enligt förväntningarna

Ett bra resultat, men i stort sett enligt förväntningarna. Det uppvisar Ericsson för det tredje kvartalet i år där försäljningen hamnade på 36,2 miljarder kronor och vinsten stannade på 7,8 miljarder kronor och nettoresultatet på 5,3 miljarder kronor. Det senare är aningen lägre än vad analytikerna väntat sig.

Ericsson enligt förväntningarna

Trots att rapporten kanske inte riktigt svarade mot analytikernas prognoser så är det i grunden ett mycket bra resultat. Vinsten för kvartalet har exempelvis ökat från 6,6 miljarder till 7,8 miljarder, det vill säga 18 procent, om man jämför med samma period i fjol. Även försäljningen har ökat med 14 procent och hamnar på 36,2 miljarder. För de första nio månaderna är försäljningen 106,2 miljarder kronor.

I kvartalsrapporten så grumlas den positiva bilden något av att Ericsson en måttlig framtida tillväxt på systemmarknaden även i fortsättningen Under 2006 blir, enligt vd Carl-Henric Svanberg, prognosen måttlig. Däremot behålls prognosen för god tillväxt på serviceområdet professionella tjänster och man lyfter fram ip-tekniken som ett allt viktigare framtida område.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.