Ericsson Enterprise – en riktig utmaning för Aastra

Aastra tar över en verksamhet som brottas med sviktande marknadsandelar. Samtidigt som Ericssons pbx-verksamhet förlorar tillgången till nätverksjättens forskning och utveckling inom mobilitet, enligt Current Analysis.

Current Analysis ser stora fördelar för Aastra genom köpet av Ericssons pbx-verksamhet. Det handlar bland annat om utökad räckvidd och ett rejält tillskott i produktportföljen (se länkade artiklar). Men samtidigt spår analytikerna även en hel del utmaningar.

Inte obekant har Ericsson Enterprise levt i skuggan av Ericssons operatörsaffärer. Det anser Current Analysis försvårar Aastras möjligheter med verksamheten som de planerar att köpa.

Dels handlar det om att Ericssons pbx-verksamhet har tappat rejält med mark, dels om att verksamhetens största styrka – Ericssons utvecklings- och forskningsenhet – går förlorad. Analytiker ställer sig frågande till om pbx-verksamheten kan behålla sitt försprång inom mobilitet, samtidigt som konkurrenterna jobbar hårt för att komma ikapp. Men Enterprise:s utvecklingsenhet följer med på köpet och där finns mobilkompetens att tillgå.

Dessutom har Aastra gjort flera uppköp inom branschen och är fortfarande inte klara med integrationen. I och med att även Ericssons pbx-verksamhet ska integreras riskerar ytterligare tid att förspillas från marknadsaktivitet och kundraggning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.