Ericsson Enterprise – en riktig utmaning för Aastra

Aastra tar över en verksamhet som brottas med sviktande marknadsandelar. Samtidigt som Ericssons pbx-verksamhet förlorar tillgången till nätverksjättens forskning och utveckling inom mobilitet, enligt Current Analysis.

Current Analysis ser stora fördelar för Aastra genom köpet av Ericssons pbx-verksamhet. Det handlar bland annat om utökad räckvidd och ett rejält tillskott i produktportföljen (se länkade artiklar). Men samtidigt spår analytikerna även en hel del utmaningar.

Inte obekant har Ericsson Enterprise levt i skuggan av Ericssons operatörsaffärer. Det anser Current Analysis försvårar Aastras möjligheter med verksamheten som de planerar att köpa.

Dels handlar det om att Ericssons pbx-verksamhet har tappat rejält med mark, dels om att verksamhetens största styrka – Ericssons utvecklings- och forskningsenhet – går förlorad. Analytiker ställer sig frågande till om pbx-verksamheten kan behålla sitt försprång inom mobilitet, samtidigt som konkurrenterna jobbar hårt för att komma ikapp. Men Enterprise:s utvecklingsenhet följer med på köpet och där finns mobilkompetens att tillgå.

Dessutom har Aastra gjort flera uppköp inom branschen och är fortfarande inte klara med integrationen. I och med att även Ericssons pbx-verksamhet ska integreras riskerar ytterligare tid att förspillas från marknadsaktivitet och kundraggning.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!