Ericsson förvärvar Cradlepoint

Edge wan Svenska Ericsson har ingått avtal om att förvärva det USA-baserade företaget Cradlepoint för att accelerera 5g för företag. Affären väntas bli klar under det fjärde kvartalet i år.

Ericsson förvärvar Cradlepoint

Ericsson kompletterar sitt erbjudande för företag med ett nytt förvärv. De har ingått avtal om att köpa USA-baserade Cradlepoint som är marknadsledande för företagslösningar inom 4g och 5g för trådlöst edge wan.

Den här investeringen är en central del i Ericsson nuvarande stragegi att ta marknadsandelar i det snabbt växande företagsegmentet inom 5g. Cradlepoint kompletterar företagets nuvarande portfölj för företagsmarknaden som inkluderar Dedicated Networks och en global IoT-plattform.

Ericsson vill med sitt nya erbjudande till kunder skapa nya intäktsströmmar genom att fullt ut stödja tjänster som möjliggörs med 5G och öka avkastningen på nätverksinvesteringar.

– Portföljnära förvärv är en central del i vår tidigare kommunicerade strategi. Förvärvet av Cradlepoint kompletterar vårt nuvarande erbjudande och är centralt för vår strategi att hjälpa kunderna att öka värdet på deras 5G-investeringar. Ericsson är unikt positionerat för att bygga vidare på Cradlepoints ledande position inom trådlöst edge och den trådlösa wan-marknaden. Genom att kombinera vår omfattande marknadsnärvaro och våra etablerade relationer med världens största mobiloperatörer gör vi en betydande investering för att stödja våra kunder att växa på den här spännande marknaden. Jag hälsar alla medarbetare på Cradlepoint varmt välkomna, säger Börje Ekholm, vd och koncernchef för Ericsson i ett uttalande.

Cradlepoint blir ett helägt dotterbolag till Ericsson, samtidigt som det fortsätter att verka under sitt befintliga varumärke. Huvudkontoret blir kvar i Boise, Idaho. Företaget grundades 2006 och har mer än 650 anställda. De säljer en prenumerationsmodell som kombinerar molnlevererad programvara med hårdvaruterminaler, support och utbildning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.