Ericsson förvärvar Nortel gsm-division

Ericsson har vunnit en budgivning för Nortels gsm-affärsverksamhet. Köpet innebär att Ericsson ytterligare stärker sitt fotfäste på den nordamerikanska marknaden.

Ericssons vinnande bud på Nortels gsm-tillgångar innebär en investering på 70 miljoner dollar, motsvarande cirka en halv miljard kronor. I detta ingår överföring av affärer från operatörer som AT&T och T-Mobile. Ericsson kommer även att erbjuda anställning till omkring 350 Nortel-anställda.

Uppköpet, tillsammans med tidigare uppköp av Nortel cdma- och lte-tillgångar, förväntas ytterligare stärka Ericssons ställning på den nordamerikanska marknaden. Nordamerika är det geografiska område som nu utgör tillverkarens största, med en personalstyrka på cirka 14 500 anställda, en ökning med 5000 personer jämfört med början av 2009.

Enligt analytiker ser affären ut att bli positiv för Ericssons totala lönsamhet inom så kort tid som ett år efter avslut. Uppköpet väntar för närvarande på godkännande av amerikanska och kanadensiska myndigheter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.