Ericsson ger hspa till Tele2 och Telia

Ericsson ska leverara hspa-nätverk till Svenska UMTS AB, som ägs gemensamt av Teliasonera och Tele2.
Hela Sverige ska täckas med mobila bredbandstjänster med hastighet upp till 7,2 Mbps.

Avtalet mellan Ericsson och Teliasonera och Tele2 om utbyggnad av mobilt bredband baserat på hspa med en nationell täckning har redan trätt i kraft.

Arbetet med att bygga ut nätverket till det gemensamma bolaget Svenska UMTS Nät AB är i full gång, och i slutet av detta år ska alla större städer i Sverige ha täckning.

– Tillförlitlighet och bevisad kompetens var de urvalskriterierna när vi valde Ericsson för detta nyckel projekt, säger Fredrik Lerigon, vd på Svenska UMTS Nät AB.

Snabbt nu snabbare sen

Även om dagens användare enbart kan utnyttja hspa-teknologin för hastigheter på 7,2 Mbps, så är Ericssons hspa-lösning förberedd för datahastigheter upp till 14,4 Mbps. Den avancerade teknologin förhöjer nätverkskapaciteten och minskar responstider för interaktiva tjänster.

– Det här kontraktet tar Ericssons ledarposition inom bredband till en ny nivå, säger Mikael Bäckström, vd för Ericsson i Norden och Baltikum. Ericsson är ansvariga för utplaceringen och integreringen av teknologin, vi kommer även att ge utbildning och kundsupport.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.