Ericsson ger sig in i budstrid om patent

Ingenting tycks just nu vara lika viktigt inom telekombranschen som att kontrollera många patent. Ericsson, Intel, HTC och Samsung kan inom ett par veckor stå mot varandra i nästa budstrid.

Google hade första tjing på forskningsbolaget Interdigitals patentportfälj som är ute till försäljning. Men av någon anledning, gissningsvis köpet av Motorola Mobility nyligen, har de backat ur och lämnar fritt spelrum för övriga telekombranschen. Ericsson är nu ett av de bolag som överväger att lägga ett bud på portföljen uppger Computer Swedens nätupplaga. Tillsammans med HTC, Intel och Samsung har de fått ta del av konfidentiell information som ska göra det möjligt att värdera patentportföljen. Uppgifter talar även om att Apple och Microsoft ska ha sonderat terrängen inför den kommande budgivningen som inleds om ett par veckor.

Bland patenten som beräknas inbringa minst fem miljarder dollar finns teknik som används i mobiltelefoner från både Apple, Android-lägret och RIM.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.