Ericsson-hsdpa driver Vodafones 3g-bredband

Hsdpa-teknik från Ericsson driver Vodafones nya mobila bredbandstjänster i Storbritannien. Avtalet innebär att Ericsson levererar utrustning och tjänster för att uppgradera Vodafones 3g-nätverk med hsdpa-funktionalitet.

Syftet är att operatören kan erbjuda sina kunder turbo-3g. Mobila bredbandstjänster från Vodafone är tillgängligt i många tätortsområden i Storbritannien. Hsdpa gör det möjligt för Vodafone att introducera en ny generation mobila tjänster för sina kunder. En snabbare nedladdningshastighet betyder att användare kan få tillgång till mer kraftfulla applikationer och att man kan använda olika applikationer samtidigt när man är borta från kontoret.

Fyra gånger snabbare

Ericssons hsdpa-lösning kommer i framtiden att möjliggöra nedladdningshastigheter på upp till 14,4 Mbit/s. Tekniken låter operatörerna mer än fördubbla systemkapaciteten och förkortar svarstiden för interaktiva tjänster. I genomsnitt kommer användarna att kunna ladda ned upp till fyra gånger snabbare än med dagens 3g-anslutningar, och 20 gånger snabbare än gsm/gprs-anslutningar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.