nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ericsson kopplar upp sjukvårdsenheter

Brighter, ett företag som utvecklar plattformar inom så kallad mhälsa har valt Ericsson som samarbetspartner för en bättre och förenklad uppkoppling.

  • Artikel annons 1

Brighter har utvecklat The Benefit Loop, en molnplattform som kontinuerligt kopplar samman data som en patient genererar genom behandling och hantering av sin sjukdom, med annan relevant medicinsk data. Målet är att detta ska leda till bättre vård och behandling, och därmed till bättre hälsa för patienten. Förutom att patienten själv får en enklare och bekvämare hantering av sjukdomen så kan Brighter skapa värden för en rad andra intressenter genom de data som genereras, exempelvis för att förbättra behandlingar, planera vård, utveckla läkemedel och få pålitlig information om demografiska förändringar i samhället.

Man har också utvecklat Brighter One, ett integrerat verktyg för blodsockermätning och injektioner för insulinbehandlade diabetiker. Brighter One loggar blodsockervärde, faktisk insulindos samt annan för behandlingen relevant information. Genom samarbetet med Ericsson och användandet av Ericssons Device Connection Platform (DCP) ska Brighter få ännu enklare och förbättrad uppkoppling.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Ericsson, som har en världsledande plattform för uppkoppling av enheter mot mobilnäten, det som i folkmun kallas för Internet of Things där bland annat uppkopplingen hanteras globalt, säger Truls Sjöstedt, vd och grundare av Brighter.

Brighter jobbar med öppna api:er så att även andra uppkopplade enheter kan integreras i The Benefit Loop. Med Ericssons breda plattform och nät ser Brighter en stor tillväxtpotential då The Benefit Loop enkelt kommer kunna sammanföra mobiloperatörernas ökande efterfrågan av nya tjänster med den stora mängd uppkopplade enheter som idag är tillgängliga, men inte nyttjas fullt ut. Tanken är att enheter över hela världen ska kunna bli en del av The Benefit Loop.

– Samarbetet ger oss inte bara den bästa tekniska plattformen utan också tillgång till Ericssons kunder – mobiloperatörerna, som genom Brighters erbjudande får en ny marknad på sin existerande kundbas. Det är en win-win där alla tre parter får möjlighet att utveckla sin affär på den nya, spännande och starkt växande marknaden inom mhälsa, fortsätter Truls Sjöstedt.

Anders Olin, Vice President för Product Area Network Functions, Business Unit Cloud & IP på Ericsson är också positiv till samarbetet.

– Vi ser fram emot samarbetet med Brighter. Iot är redan idag ett kärnområde för Ericsson och mHälsa är ett område med stor potential framöver. Tjänsten Brighter tillhandahåller är väldigt intressant för Ericsson eftersom den kan bidra till en kraftig ökning av uppkopplade enheter baserade på den service Ericssons DCP erbjuder.

– Kopplingen mot mobilnäten är en central del i samarbetet med Brighter, och vi kommer tillsammans utforma implementeringen av den infrastruktur som The Benefit Loop behöver. Den starka efterfrågan på nya abonnemangsbaserade tjänster bland världens mobilnätsoperatörer har blivit allt mer framträdande, och vi tror att Brighters plattform the Benefit Loop kombinerad med uppkopplade enheter så som nya generationen av Brighter One kan skapa nya möjligheter för operatörer att växa utanför den hårt konkurrensutsatta telefoni- och datamarknaden, menar Anders Olin.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.