Ericsson lägger ner i Hässleholm

Telejätten Ericsson har planer att lägga ner verksamheten i Hässleholm med 87 anställda. Samtidigt har bolaget också gått ut med ett erbjudande för att locka 1 000 60-talister att sluta.

Ericsson vill koncentrera gsm-utvecklingen till färre och större enheter och planerar att flytta verksamheten i Hässleholm till Linköping, enligt uppgifter från TT. Personalen får dock inte flytta med. Tanken är att personalstyrkan på 87 personer ska tas över av ett annat företag.

Den svenska telejätten har också nyligen gått ut med ett erbjudande om startbidrag, karriärhjälp och avgångsvederlag till anställda över 35 år som arbetat på Ericsson i minst sex år, rapporterar Ny Teknik.

Tanken är att bereda plats för yngre förmågor. Ericssons ålderspyramid är i obalans och 50- och 60-talisterna utgör 17 000 av de 21 000 anställda i Sverige. Men Erbjudandet gäller inte de som jobbar inom Ericsson Enterprise, Ericsson Microwave, Ericsson Cable eller Ericssons Mobile Platforms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.