Ericsson landar baltiskt 5g-kontrakt

5g Blir exklusiv leverantör av 5g-utrustning till Bite Group i Lettland och Litauen.

Ericsson landar baltiskt 5g-kontrakt

Telekomföretaget Bite Group, som är verksamt i samtliga länder i Baltikum, väljer Ericsson som exklusiv leverantör av 5g-utrustning till företagets rikstäckande ran-nätverk. Man har tecknat ett ramavtal om att förse de största städerna i Lettland och Litauen med 5g-teknik med planer för ytterligare tjänster inom molntjänster, datacenter, IoT och gaming.

Kontraktet sträcker sig fram till 2028 och väntas skapa nya möjligheter för innovation inom områden som sjukvård, jordbruk, transporter och hamnnäringen.

– Implementeringen och användningen av 5g kommer med största sannolikhet, precis som vi har sett i andra länder, gå snabbare här än vad 2, 3 och 4g gjorde när de kom. 5g öppnar upp en ny värld av möjligheter som kommer att integreras sömlöst i flera branscher och möjliggöra helt förändrade tjänster och nya upplevelser för konsumenterna, säger Jenny Lindqvist, chef för Nord- och Centraleuropa på Ericsson.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.