Ericsson lanserar ny version av mobil e-post

Ericsson lanserar en uppgraderad version av sin lösning för push-mejl, Emo 5.1. I den nya versionen ingår även automatisk uppdatering av globala adressböcker och mötesbokning.

Härom veckan meddelade Nokia att de lanserar en lösning för mobil e-post baserad på så kallad push-teknik. Nu kommer Ericsson med sin uppgraderade version Ericsson Mobile Organiser, Emo, där bland annat push mejl ingår. Den stora förändringen jämfört med tidigare är att den mobila användaren nu även får tillgång till adressböcker och kalender. All mötesbokning kan därmed göras i realtid även med den mobila terminalen.

Idag har Emo stöd för serverbaserade e-postlösningar som Microsoft Outlook/Exchange, IBM Lotus/Domino, pop3 och imap samt fungerar på smartphones med operativsystemet Windows Mobile eller Symbian. All trafik är krypterad hela vägen från server till telefon med 128 bitars kryptering.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.