Ericsson levererar hspa till Lenovo

Datortillverkaren Lenovo utrustar några av sina bärbara datorer med hspa-moduler från Ericsson. Avtalet är det första av sitt slag för Ericsson.

Ericsson har träffat ett avtal med pc-tillverkaren Lenovo om att leverera hspa-moduler till några av Lenovos bärbara ThinkPad-datorer. Det är den första datortillverkaren som Ericsson levererar mobila bredbandsmoduler till.

– I dag gör Ericsson vad man gjorde för telefoni för 20 år sedan – nämligen att göra den mobil och tillgänglig för alla, överallt, säger Kurt Jofs, vd och chef för Business Unit Networks på Ericsson.

Modulen har stöd för hspa, edgem gprs och gsm och kommer att förse datoranvändare med mobilt bredband där man via hspa inledningsvis kan få en maximal nedladdningshastighet på 7,2 Mbit per sekund och en uppladdningshastighet på 2 Mbit per sekund. Marknadsprognoser förutspår att omkring hälften av de 200 miljoner bärbara datorer som kommer att säljas 2011 kommer att vara utrustade med inbyggda moduler för mobilt bredband.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.