Rekordstort uppköp när Ericsson siktar mot molnet

molnet Ericsson planerar att förvärva kommunikationsbolaget Vonage för 55,5 miljarder kronor.

Rekordstort uppköp när Ericsson siktar mot molnet

Ericsson står inför ett historiskt stort förvärv. I dag berättar man om sina planer på att förvärva Vonage, ett amerikanskt bolag med tjänster för molnbaserad kommunikation, för cirka 55,5 miljarder kronor (6,2 miljarder dollar).

I och med förvärvet tänker Ericsson skapa en global nätverks- och kommunikationsplattform för öppen innovation. Mer än en miljon utvecklare och 120 000 kunder använder sig i dag av Vonage Communications Platform, VCP, en molnbaserad kommunikationsplattform för röst, video såväl som meddelanden.

Erbjuder även kontaktcenterlösning

Vonage erbjuder även andra lösningar, som en molnbaserad kontaktcenterplattform och UCaas, unified communications as a service.

– Kärnan i vår strategi är att bygga ledande mobila nätverk baserat på teknikledarskap. Detta skapar förutsättningar att bygga närvaro på företagsmarknaden. Förvärvet av Vonage innebär nästa steg för att leverera på denna strategiska prioritering, säger Börje Ekholm, VD och koncernchef för Ericsson.

”Våg av digital transformation”

– Sammanstrålningen mellan internet, mobilitet, molnet och kraftfulla 5G-nätverk skapar en våg av digital transformation och intelligent kommunikation, vilken driver en världsomfattande förändring i hur företag agerar. Kombinationen av våra två bolag skapar spännande möjligheter för kunder, partners, utvecklare och medarbetare att fånga dessa möjligheter, säger Rory Read, vd för Vonage.

Vonage kommer att vara ett helägt dotterbolag till Ericsson och kommer fortsätta att verka under sitt befintliga namn när uppköpet har genomförts.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.