Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ericsson når 5g-milstolpe – kopplar ihop Alperna med Guldkusten

5g Ett viktigt steg på vägen mot 5g. Nu har Ericsson spektrumsdelningsteknik använts för att ringa 5g-samtal från Europa till Australien.

Ericsson når 5g-milstolpe – kopplar ihop Alperna med Guldkusten

Det var den 29 november som Ericsson uppnådde en ny viktig milstolpe. Detta då två 5g-enheter kopplades samman över kontinenterna.
Samtalet skedde från Bern i Schweiz till Guldkusten i Australien och skedde på prototyptelefoner via spektrumdelning på ett 3GPP FDD-band.

Tekniken är en del av Ericsson Radio Systems och tillåter så kallad dynamisk spelktrumdelning. Det här gör att både 4- och 5g kan användas i samma band och där mjukvara allokerar spektrum baserat på användarbehovet. Det här innebär att spektrumresursen kan användas på bästa sätta.

Själva milstolpen här är att det lyckade samtalet validerar Ericssons teknik genom hela 5g-ekosystemet. Från chip och mobiltelefon upp till operatörs och nätverksnivå.
– Vi visar att vår unika lösning inte bara tillåter operatörer att återanvända sitt 4g-spektrum till 5g, men även att det stödjer alla 5g-enheter. Det är det mest ekonomiska sättet att lansera 5g på på redan befintliga band, vilket ger nationell 5g.täckning och hjälper till att göra 5g tillgängligt världen även, säger Fredrik Jejdling, chef för nätverk på Ericsson.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter