Ericsson och Nokia lämnar Ryssland vid årsskiftet

branschen Meddelade redan i våras att man sätter stopp för all affärsverksamhet i landet.

Ericsson och Nokia lämnar Ryssland vid årsskiftet

Häromdagen meddelade Ericsson att man gradvis avvecklar all affärsverksamhet i Ryssland under de kommande månaderna. Även Nokia har gått ut med information om att man planerar att avsluta all aktivitet till årsskiftet, vilket nyhetsbyrån Reuters rapporterar om.

Redan i april levererade Nokia ett tydligt besked om att man skulle lämna den ryska marknaden, medan ett mer försiktigt Ericsson meddelade att man satte affärerna på paus för en obestämd tid framåt och att alla 400 anställda fick tjänstledigt med bibehållen lön. Ericsson har tidigare gått ut med att man räknar med en kostnad på 900 miljoner kronor med anledning av detta.

Alla kontor töms i slutet av året

– Vid årets slut kommer den stora majoriteten av de Nokia-anställda i Ryssland att ha lämnat företaget och vi ska ha tömt alla våra kontor. Vi kommer att ha en formell närvaro i landet fram till dess att alla juridiska frågor har lösts, säger en talesman på Nokia enligt Reuters.

Nokia hade tidigare omkring 2000 anställda i Ryssland och kommer nu endast att fortsätta underhålla kritisk nätverksutrustning för att leva upp till humanitära och kontraktsmässiga åtaganden.

När Ericsson och Nokia har lämnat Ryssland kommer mobiloperatörerna att få vända sig tll kinesiska leverantörer av nätverksutrustning, som Huawei och ZTE.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.