Ericsson och 3 samarbetar om hsupa

Ericsson demonstrerar i samarbete med 3 Scandinavia en förbättrad upplänk som med hjälp av tekniken hsupa har fått en hastighet på 1,5 mbps. Det är den första implementeringen av hsupa i ett kommersiellt wcdma-nät.

Ericsson har med hjälp av high speed uplink access, hsupa, lyckats få upp hastigheten på upplänken till 1,5 mbps vid nedladdning av e-post. Tekniken har demonstrerats i 3 Scandinavias wcdma-nät. Det är första gången som en upplänk som snabbats upp med tekniken hsupa implementeras i ett wcdma-nät baserat på kommersiella produkter. Hsupa förbättrar också förutsättningarna för applikationer som voip och ip-videokonferenser. Den förbättrade upplänken kommer ut på marknaden så snart det finns terminaler tillgängliga, vilket beräknas bli under den senare delen av 2006. Tidigare i år lanserade konkurrenten Nokia en lösning för hsupa som ökar hastigheten i upplänken till 1,4 mbps.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.