Ericsson och 3 samarbetar om hsupa

Ericsson demonstrerar i samarbete med 3 Scandinavia en förbättrad upplänk som med hjälp av tekniken hsupa har fått en hastighet på 1,5 mbps. Det är den första implementeringen av hsupa i ett kommersiellt wcdma-nät.

Ericsson har med hjälp av high speed uplink access, hsupa, lyckats få upp hastigheten på upplänken till 1,5 mbps vid nedladdning av e-post. Tekniken har demonstrerats i 3 Scandinavias wcdma-nät. Det är första gången som en upplänk som snabbats upp med tekniken hsupa implementeras i ett wcdma-nät baserat på kommersiella produkter. Hsupa förbättrar också förutsättningarna för applikationer som voip och ip-videokonferenser. Den förbättrade upplänken kommer ut på marknaden så snart det finns terminaler tillgängliga, vilket beräknas bli under den senare delen av 2006. Tidigare i år lanserade konkurrenten Nokia en lösning för hsupa som ökar hastigheten i upplänken till 1,4 mbps.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.