Ericsson och SAP syr ihop m2m i molnet

SAPs affärssystem tillsammans med Ericssons plattformar för uppkopplade maskiner ska ge operatörerna skjuts i m2m-affärerna. Med molnbaserade erbjudanden kan man skapa globala och breda erbjudanden till multinationella företag.

Inte minst multinationella företag har stött på en del hinder när de sökt efter m2m-lösningar. Det har exempelvis inte funnits kompletta helhetserbjudanden med täckning över flera olika branscher och en brist på passande globala sammankopplingsmöjligheter.

Det här ska Ericssons och SAPs molnerbjudande till operatörsmarknaden råda bot på. Samarbetsavtalet presenteras på MWC i Barcelona, men diskussioner med de tilltänkta kunderna är redan igång.

– På Telenor Connexion så ser vi hur m2m blir en allt mer strategisk och integrerad del av våra kunders verksamhet och erbjudanden. Samarbetet mellan SAP och Ericsson är avgörande för att kunna stötta kunders implementeringar av m2m och öka värdet på deras erbjudanden och kundupplevelser, säger Per Simonsen, vd på Telenor Connexion.

Grunden för det nya samarbetet är Ericssons Device Connection Platform i kombination med en tjänsteplattform, som bland andra har anammats av Teliasonera, och SAPs Hana-plattform. Operatörerna som ska sälja molnlösningen till företagskunderna kan själva välja olika nivåer av engagemang i affären.

– Vi kommer att riva hindren som stoppar kunder från att dra nytta av m2m genom att leverera enkla lösningar som går snabbt att införa till ett rimligt pris, säger Jim Hagemann Snabe, co-vd på SAP.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.