Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ericsson och Sinch i nytt 5g-samarbete

5g Ett partnerskap för IoT. Nu har Ericsson meddelat att de satsar på Sinch som leverantör av meddelandeteknik.

Ericsson och Sinch i nytt 5g-samarbete

Teknikjätten Ericsson har bråda dagar med att få ut sin 5g-teknik i världen. Men parallellt med den utrullningen så ser de även till att knyta till sig partners för att kunna leverera en bättre helhetsprodukt.
En av dessa är Sinch vars 3GPP-specifierande meddelandetjänst SMSF kommer inkluderas i Ericssons telekomkärnnät.

Tjänsten, en sms-funktion, används i 5g dels för vanliga textmeddelande mellan personer (P2P) och för företagsmeddelanden (A2P). Det här skiljer inte nämnvärt från hur det används i dag. Men frarmöver kommer även sakernas internet att komma in. Inom IoT är sms en beprövad kommunikationsmetod för saker som kräver periodisk uppkoppling – och som har ett behov av att ha låg energiförbrukning. Därför kommer många av de miljarder uppkopplade prylarna som kopplas upp i 5g-utrullningen att använda sms.
– Vi är mycket glada att Sinch och Ericssons partnerskap nu utökas till SMSF för att möta mobiloperatörernas behov av meddelandetjänster inom 5G. Sinch har visat att de kan möta Ericssons höga kvalitetskrav och våra kunders höga förväntningar, säger Nils Viklund, ansvarig för Solution Area Packet Core hos Ericsson.

Skapar nya intäkter

För operatörer innebär de nya SMSF-produkterna att Sinch blir en ännu starkare partner inom meddelandetjänsten.
– Sinch är stolta över att partnerskapet med Ericsson nu utökas till att omfatta nya meddelandetekniker för 5G. SMSF är en viktig del av kärnnätet i 5G och skapar nya intäkter till operatörerna när IoT driver på en snabb ökning i antalet uppkopplade saker , säger Anders Olin, Operativ Chef hos Sinch.

Avtalet med Ericsson utgår från ett befintligt partnerskap där Sinch har levererat meddelandeteknik till ett tjugotal av Ericssons mobiloperatörskunder genom Ericssons produktportfölj Messaging in One (MiO). De första leveranserna av Sinch SMSF som en del av Ericssons telekomkärnnät väntas ske under 2020.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter