Ericsson och Telia når rekordhastigheter i norskt 5g-test

5g Ser stora möjligheter för företagsmarknaden efter att ha genomfört tester i millimetervågsspektrumet.

Ericsson och Telia når rekordhastigheter i norskt 5g-test

Nedladdningshastigheter på närmare 4 gigabit per sekund – det är ett av resultaten när Telia och Ericsson använder sig av millimetervågsspektrumet i ett norskt 5g-testprojekt.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Syftet med testet, som genomförs i städerna Oslo, Trondheim och Lillestrøm, är att undersöka täckning och prestanda inomhus såväl som utomhus i tätbebyggda områden.

Det är framförallt större företag och industrin som kan dra nytta av de höga prestanda som användningen av 26 GHz-tekniken medför – den kan exempelvis möjliggöra automatisering och användning av vr- och ar-teknik i verksamheten.

– Dessa rekordsnabba nedladdningshastigheter är ytterligare ett resultat av det strategiska partnerskapet mellan oss och Telia. Vi är stolta över att visa upp vår senaste 5g-teknik tillsammans med våra kunder över hela Nord- och Centraleuropa. Vi kommer att fortsätta mot nya rekord och samtidigt sprida vår teknik brett så att hela samhället kan dra nytta av den, säger Jenny Lindqvist, Chef för Nord- och Centraleuropa på Ericsson.

För att kunna genomföra tester i millimetervågsspektrumet har man använt sig av Ericssons radiolösning Radio AIR5322 och Baseband 6630 som komplement till den övergripande lösningen.

Telia berättar också att man accelererar utbyggnaden av 5g-nätet i Norge under 2022 och att man räknar med att hela Norge ska ha tillgång till 5g-uppkoppling någon gång under 2023.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.